ПОЕЗИЯ И АНИМАЦИЯ. РАБОТИЛНИЦА ЗА АНИМАЦИЯ


13.10.2019

ПОЕЗИЯ И АНИМАЦИЯ. РАБОТИЛНИЦА ЗА АНИМАЦИЯ

По време на второто издание на Мини детски филмов фестивал в София ще се проведе двудневна творческа работилница, посветена на поезията и анимацията. Как изкуствата се преплитат и въздействат едно на друго? Как да нарисуваме и анимираме образ поетически образ? Каним децата в чудния свят на изобразителното изкуство, литературата и киното. 


Работилницата е насочена е към деца на възраст между 8 и 12 години и е посветена на стиховете на Джани Родари, които участниците ще анимират със средствата на изрезкова анимация. Водещ - известната българска аниматорка Весела Данчева и нейният екип от Compote Collective. Участието на децата е безплатно и с предварително записване до изчерпване на местата. С предимство ще се ползват деца, които досега не са участвали в работилниците на Мини детски филмов фестивал.

12 и 13 октомври (събота и неделя) от 10 до 14 часа в културен център Г8

Прожекциите се организират по проект „Европейското киноизкуство – културно наследство и многообразие” с финансовата подкрепа на Министерството на културата в рамките на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз.